Eirik Nyjordet Bækken

Eirik i alpene vinteren 2014

Eirik på alpetur vinteren 2014. Her på breen ned fra Aiguille du Midi, Chamonix.

Eirik stiftet sammen med Andreas Rise Haukø Dunder Adventures AS, og sitter idag som daglig leder og styreleder. Eirik har bakgrunn fra Hærens befalsskole, og jobbet fire år i forsvaret som sersjant og fenrik. I løpet av denne perioden var han også operasjonsoffiser (battle captain) i Mazar E-sharif, Afghanistan for norske styrker.

Han begynte med turn, trampett og tumbling tidlig før han tok dette over dette over i alpintbakken og ble en såkalt «park-rotte» i sine yngre dager. Første år videregående gikk han på idrettsfag ved Trysil Videregående skole hvor han fikk leke seg på daglig basis. I den senere tiden har de smale parkskiene blitt byttet ut med brede storfjellski, både med telemark og alpintbindinger. Han konkurrerte sesongen 2015 i Norwegian Freeride Cup på telemark. Det ryktes at han skal prøve seg i 2016 også, da med alpintbindinger. Mens han jobbet i forsvaret ble han også oppmerksom på de fantastiske mulighetene som ligger i elvene i Nord-Østerdalen, og begynte sammen med Jens Anders Volden er karriere som selvlært elvepadler. Det var derimot ikke før han begynte på Statsvitenskap ved NTNU og kom seg inn i NTNUIs fantastiske padlegruppe at han fikk taket på elvepadling. Eirik padler nå alt av elver i området med stor selvtillit. Han er godkjent aktivitetsleder i Norges Padleforbund, det vil si at han kan holde våttkortkurs for nybegynnere. På fritiden er han en ivrig stisykler, på sin Scott Spark fra tiden i Bodø ved forsvaret. Løse rykter vil dog ha det til at han i 2016 sesongen vil sykle en Santa Cruz Bronson fra Tolga Sykkelmekka.

Nå jobber Eirik får å skape et nytt tilbud i Nord-Østerdalen, med tung erfaring og kompetanse i bunn skal Dunder sommeren 2016 levere rafting, elvepadling, stisykling til alle som vil oppleve Nord-Østerdalen på en unik måte uansett nivå.